.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Tarlada Kanıtlanmış Beslenme,
 
 
Karides Çiftliklerine 
 
Rekabet Avantajı Sunuyor 
 
Temel besinlerle dolu yüksek kaliteli bir diyet, karideslere sağlık ve yüksek performans elde etmek için gereken desteği verir. Her üretim aşamasında rakipsiz mineral emilimi ile kanıtlanmış su ürünleri beslemesi sağlamak, operasyonların karlı ve sürdürülebilir kalmasına yardımcı olurken hayvan üretkenliğini artırır. Müşterilerinin sistemlerinin yönetimini ve hayvanlarının sağlığını iyileştirmek için yem üreticileriyle iş ortaklığı yapmaya devam ettikçe, hayvan performansında ve stres toleransında bir artış görüyoruz. Bu, müşterilerimize daha büyük bir yatırım getirisi ve pazarda rekabet avantajı sağlar.
 
İçerik Değişkenliği Gibi Maliyetli Su Ürünleri Yetiştiriciliği Zorluklarıyla Karşı Karşıya Kalırken Kârı Koruyun
 
Karides sağlığını iyileştirmek, sektördeki maliyetli zorluklarla uğraşırken karlılık potansiyelinizi koruyacaktır. Yem içeriklerinin fiyatı, mevcudiyeti ve kalitesi değişkenlik gösterdiğinden, yem formülasyonlarının bileşimi ve dolayısıyla kalitesi değişebilir ve daha az tutarlı performansa sahip olabilir. Diyetteki değişkenlik nedeniyle, karides farklı zamanlarda farklı miktarlarda besin alıyor olabilir, bu da hayvan sağlığını ve performansını engelleyebilir.
 
Daha sürdürülebilir çözümler sunma baskılarıyla karşı karşıya kalırken, karides sağlığını korumaya ve içerik değişkenliğini dengelemeye çalışırken, su ürünleri yetiştiriciliği sistemleri gerilimi hissedebilir - özellikle hastalık başka bir risk olduğunda. Bir kez mevcut olduğunda, bakteriyel ve viral patojenler hızla yayılır ve karides büyümesini baskılar. Bu, kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanmanızı kritik hale getirir: organik eser mineraller gibi temel besinler de dahil olmak üzere güvenilir bileşenlerle karides bağışıklık sistemleri oluşturmak. Güçlü bağışıklığa sahip karides, hastalığa kurban gitmek yerine büyümeye ve iyileşmeye devam eder. Su üreticileri, hastalığa ve zarara yol açabilecek üretim faktörlerinin üstesinden gelmek için çalışırken, emsalsiz iz mineral emilimi ile kanıtlanmış hayvan beslenmesi sağlamak, bağışıklığı destekler ve bağışıklık sisteminin hızlı yanıt vermesini sağlar.
 
Tutarlı ve Kanıtlanmış Beslenme ile Yatırım Getirinizi Artırın
 
Değişim ve belirsizlikle dolu bir sektörde, onlara tutarlı bir besin paketi sunarak su üreticilerinin karideslerinin sağlığı üzerinde kontrol sahibi olduklarını hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz. Zinpro® Performance Minerals®'in (ZPM) faydalarını değerlendirmek için Meksika'daki bir karides müşterisiyle ortaklık kurduk. Bu saha değerlendirmesi, ticari koşullarda 80 ppm çinko, 50 ppm demir, 40 ppm manganez, 40 ppm bakır, 0,4 ppm selenyum ve 0,4 ppm krom gibi önemli hastalık sorunlarıyla uğraşan çiftlikler için özel olarak geliştirilmiş bir ZPM paketinin test edilmesini içeriyordu. Zinpro Performance Minerals ile beslemek, sürekli olarak üretici karlılığını artırmalarına ve aşağıdakiler dahil olmak üzere sürdürülebilir sonuçlar elde etmelerine olanak sağlamıştır:
 
%21 iyileştirilmiş yem dönüşüm oranı
Hayatta kalma oranlarında %132 artış
%146 daha fazla pazarlanabilir biyokütle
%152,6 artan yatırım getirisi
Zinpro Performance Minerals ile Besleme, karideslere piyasada bulunan biyolojik olarak en fazla bulunan iz mineralleri sağlar ve bu da hayvanların besin emilimini ve kullanım etkinliğini artırır. Bu artan emilim üretkenliği artırır ve yem maliyetlerini düşürür, bu da bir operasyonun sürdürülebilirliğinde net bir gelişmedir. Ek olarak, ürünlerimizin rakipsiz mineral emilimi, gelişmiş stres toleransına, gelişmiş renge, hasattan sonra daha uzun raf ömrüne ve kaslarda biriken Zinpro'dan daha fazla çinko ve selenyum ve kabuklarda birikmiş Zinpro'dan daha fazla bakır ve manganez ile daha güçlü karkaslara yol açmıştır. Bu müşteriyle ortaklık kurarak, karides üretkenliğini dönüştürebildik ve ürünlerinin pazardaki rekabet gücünü artırabildik.
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 



:: موضوعات مرتبط: Su hayvanları حیوانات آبزی fish , ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 18 / 1 / 1402
.

 

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Balık Sağlığının Korunması:

Balıklarda Bulaşıcı Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü İçin

Epidemiyolojik Yaklaşımların Gözden Geçirilmesi

Soyut

Su ürünleri yetiştiriciliği, dünya çapında tarımın hızla büyüyen bir parçasıdır. Dünyadaki toplam balık üretiminin yaklaşık yüzde 44'ünü oluşturuyor. Bu artan üretim artışı, su ürünleri yetiştiriciliği ortamında birçok zorlukla karşılaşılmasına rağmen elde edilmektedir. Üretimi sınırlayan zorluklar arasında bulaşıcı hastalık, yılda milyarlarca dolarlık kayba neden olarak aslan payını alıyor. Balık hastalığının etkisini azaltmak için sağlık kısıtlamalarını bilimsel olarak kanıtlanmış ve önerilen yöntemlere dayalı olarak ele almak gerekir. Bu derleme, su ürünleri yetiştiriciliğinde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolüne yönelik en iyi yaklaşımlardan bazılarına işaret etmeyi amaçlamaktadır. Etkili önleme ve kontrol stratejileri arasında aşılama, kilit uygulamalardan biridir. Balıklarda kullanılacak aşı türleri arasında öldürülmüş aşılar, zayıflatılmış aşılar, DNA aşıları, rekombinant teknoloji aşıları ve sentetik peptit aşıları yer alır. Aşıların balıklara uygulama teknikleri arasında oral, enjeksiyon veya daldırma yöntemleri yer alır. Antibiyotikler, mikroorganizmaların ilaç direnci geliştirmesindeki yan etkilerine rağmen su ürünleri yetiştiriciliğinde de kullanılmaktadır. Probiyotikler, prebiyotikler ve şifalı bitkiler gibi biyolojik ve kimyasal hastalık kontrol stratejileri yaygın olarak kullanılmaktadır. Su ürünleri yetiştiriciliğindeki biyogüvenlik önlemleri, bir tesisin güvenliğini, belirli bir sistemde bulunmayan belirli hastalığa neden olan maddelerden koruyabilir. Çiftlik seviyesindeki biyogüvenlik önlemleri arasında katı karantina önlemleri, yumurta dezenfeksiyonu, trafik kontrolü, su arıtma, temiz yem ve ölümlerin bertaraf edilmesi yer alır. Sonuç olarak, her hastalık vakasını tedavi etmeye çalışmak yerine, herhangi bir hastalık salgını ortaya çıkmadan önleyici bir yaklaşımın izlenmesi tavsiye edilir.
 
Birçok sağlık sorunu nasıl önlenir?
 
Balığınızdaki bu sorunların birçoğunu önlemeye yardımcı olmak için evde yapabileceğiniz birçok şey var. Balığınızın sağlığı su kalitesine, diyete ve stres seviyelerine bağlıdır. Balığınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için bunlar, balığınızın mutlu ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şeydir.
 
Kaliteli Bir Diyet Sağlayın: Balıklarınız her gün uygun bir diyetle beslenmelidir. Diyet, balıklarınızı tok tutmanıza yardımcı olur ve tanktaki diğer balıklarla yiyecek yüzünden kavga etmez.
Yüksek Su Kalitesi: Balığınızın yaşadığı suyun yüksek kaliteli güçlü filtreler veya teneke kutu filtreler kullanarak temiz ve doğru sıcaklıkta olduğundan emin olun. Ayrıca, akvaryumunuzdaki seviyelerin doğru olduğundan emin olmak için kontrol edin. Tankınızı uygun su parametrelerinde muhafaza etmek ve tutmak, balıklarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.
Tankın gözlemlenmesi: En iyisi balıklarınızı tankınızda izlemektir. Bu, balığınızın hasta veya stresli olup olmadığını size bildirir. Bir hastalığın erken teşhisi, hastalık aşamasının sonlarına kadar tespit edilemeyen bir hastalığın tedavisine göre daha kolaydır.
Stresi Azaltma: Tankınızdaki stresi azalttığınızdan emin olun. Diğer balıklara zorbalık yapan bir balığınız varsa veya tanka yeni bir balık eklediyseniz, balığınızın strese girmediğinden emin olun.
Yeni Balığı Karantinaya Alın: Akvaryumunuza hasta bir balık koymadığınızdan emin olmak için yeni balıklar birkaç hafta karantinaya alınmalıdır. Bu, ana tankınıza koymadan önce balıklarınızın yemek yediğinden ve herhangi bir hastalık belirtisi göstermediğinden emin olmak için size birkaç hafta verir ve diğer balıklarınızın da sağlıklı kalmasına neden olur. Mark'ın karantinaya almayla ilgili harika bir makalesi var. Deniz balığı bazlıdır, ancak aynı prensip tatlı su balıkları için de geçerlidir.
 
 
Yazının tamamına ulaşmak için aşağıdaki
 
linkten bize mesaj gönderebilirsiniz.
 
Send SMS
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 



:: موضوعات مرتبط: Su hayvanları حیوانات آبزی fish , ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 5 / 1 / 1397
.

صفحه قبل 1 صفحه بعد

konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی